Blog
Este îmbrăcămintea tactică potrivită pentru femei?

O întrebare pe care  am primit-o de la voi făcea referire la îmbrăcămintea tactică pentru femei. Este potrivită sau nu? Noi credem că da! O femeie puternică poate avea nota de eleganță aferentă atât pe tocuri cât și purtând bocanci tactici.

De la practicarea sporturilor în aer liber, la realizarea de drumeții pe munte și până la anumite segmente ce privesc segmentul de pază și securitate, vedem implicate femei, cu realizări extraordinare. De asemenea, și în domeniu armatei există femei ce s-au făcut remarcate.

Să vedem împreună câteva exemple:

·       În timpul celui de-al doilea război mondial, Jacqueline Cochran a antrenat femei piloți care au format trupele W.A.S.P.-ului (Woman Airforce Service Pilots) și și-a înscris în palmares două titluri importante: „Prima femeie care a străbătut Oceanul Altantic la bordul unui bombardier” și „prima femeie care a reușit să depășească viteza sunetului”;

·       În prezent, în Armata Română, Olkar Denize Latife, la doar 23 de ani, este definiția curajului. Ea este sublocotent și conduce 30 de bărbați în teatrul de operații din Afganistan. Ea declară că a lăsat tocurile pentru bocanci și a ales cu inima împăcată șă își servească țara.

·       Carmen Pașcan este femeia care are curaj să participe la competițiile de vânătoare alături de echipe formate numai din bărbați;

·       Numeroase femei participă la competiții de paintball reușind să obțină rezultate foarte bune;

 

Prin urmare, deși femeile au fost considerate ființe mult prea delicate pentru astfel de activități, putem observa că acest lucru nu înseamnă că nu au curajul și forța necesare. Hainele tactice le ajută, oferindu-le libertate de mișcare și protecție. Plusul este dat de faptul că acestea rezistă la zgârieturi, frecare și protejează corpul în cazul temperaturilor scăzute.

 

De asemenea, pentru a vedea și opinia celor din jur, în ultima săptămână, am rugat 100 de bărbăți să ne răspundă la întrebarea. „Ce părere aveți despre o femeie care poartă haine army/tactice?”. 53% dintre respondenți au spus că prima trăsătura pe care le-ar întribui-o este curajul. Curajul de a-și asuma că pot străluci chiar și atunci când adoptă o ținută mai masculină. Curajul de a alege să desfășoare activități considerate potrivite pentru bărbați. Curajul de a alege acțiuni cu nivel ridicat de adrenalină. 22% dintre aceștia consideră atragătoare aceste ținute, mai ales prin faptul că denotă o femeie cu personalitate puternică, o femeie sigură pe ea. Doar 5% dintre bărbați au considerat hainele tactice ca fiind nepotrivite pentru femei.

 

Prin urmare, avem toate motivele să vă îndemnăm, doamne și domnișoare, să vizitați chiar acum magazinul nostru on-line și să vă alegeți echipamentul potrivit.

Alte bloguri